Blijf financieel rustig!

Voor veel mensen loopt het op het moment financieel plotseling anders dan verwacht. Hoe zorg je ervoor dat je ook nu financieel rustig blijft?

De onrustige berichten vliegen ons om de oren. Er heerst een onrustige sfeer. Wanneer je niet uitkijkt ga je mee in deze paniek op financieel gebied. Maar is deze financiële stress bij jou werkelijk nodig?

Rustig blijven is nu van essentieel belang. Kijk eens vanuit een helikopter view naar jouw eigen situatie net alsof het over een ander gaat. Hoe kijk je er dan tegenaan? Is er reden tot paniek of zie je ook mogelijkheden die je misschien wel nooit had gedacht?

Om een helder beeld te krijgen kunnen de volgende tips jou helpen:

  • Zorg dat je iedere dag in rust afsluit. Volg niet als laatste nog even snel alle Corona berichten. Door voldoende rust te nemen word je de volgende dag uitgerust wakker.
  • Zorg ervoor dat je ook nu iedere dag iets doet waar je gelukkig van wordt. Zo luister ik bijvoorbeeld iedere dag naar lekkere muziek. Zo blijf je ook nu positief.
  • Durf de confrontatie met je bankrekening aan, ook al staat er minder op dan nu handig zou zijn.
  • Kijk welke inkomsten je verwacht de komende periode en denk rustig na over de mogelijkheden om dit te verbeteren. Misschien is er bijvoorbeeld meer online mogelijk dan je had gedacht.
  • Mocht je zelf op korte termijn geen oplossing zien om je inkomenspositie te verbeteren, kijk dan eens goed naar de overheidsmaatregelen die er zijn genomen. Hier vind je ze allemaal op een rij: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/17/coronavirus-kabinet-neemt-pakket-nieuwe-maatregelen-voor-banen-en-economie
  • Kijk eens kritisch naar je uitgaven. Zijn ze allemaal wel echt nodig? Wat kost weinig geld en waar kun je wel optimaal van genieten?
  • Vind je het wat lastig om helder te krijgen wat voor jou echt belangrijk is, maak dan eens een moodboard. Maak aan de hand van je moodboard een financieel plan dat echt bij jou past.
  • Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven. Dit kun je hier op papier doen: http://toekomstnu.nl/wp-content/uploads/2017/10/geoptimaliseerd-Financieel-in-balans.pdf. Digitaal is dat ook mogelijk met een digitaal kasboekje bijvoorbeeld hier: https://www.cashflow.nl/
  • Wil je echt aan de slag om weer meester te worden over jouw geld, lees dan eens het E-book, gratis te downloaden op meesterovergeld.nl.
  • Kom je er dan nog steeds niet uit, dan kun je vanaf nu wekelijks terecht op het financiële spreekuur, iedere donderdag. Neem contact met ons op via 06-48183686, dan vertellen we je graag wat er mogelijk is.

Laat je niet gek maken al zijn er veel onrustige berichten over Corona! Alles is anders dan een paar weken geleden, maar dat wil niet zeggen dat er geen mogelijke oplossingen zijn. Blijf rustig kijken naar je geldzaken en kom in actie. En vind je het alleen te lastig, help elkaar.

Samen kunnen we financieel rustig blijven, ook nu!

Schrijvers: Ineke Jochemsen en Richard Touker


Plaats een reactie